Acelaşi 14 februarie revoltător…

Nu ştim să ne respectăm tradiţia şi obiceiurile.
Vindem iubire! Mai treceţi pe la noi! Aveţi o sărbătoare pe care să o putem adopta şi noi? Eventual să o transformăm într-o adevărată afacere?
Da. Aţi omorât frumosul. Asta aţi făcut, aţi transformat iubirea într-o strategie de marketing. Vindem di tăti: dulciuri, papiţoi, lumânărele parfumate, kitchuri ornamentale, flori şi aşa mai departe…
Să nu uităm de marele flux care se abate asupra pompelor funebre!!! Evident, ca în orice perioadă a sărbătorilor, rata sinuciderilor creşte în popor:

“Pustanii locali investesc atat de mult in sarbatoarea adoptata de la americani incat apropierea datei de 14 februarie face sa le creasca adrenalina. Atat de tare incat Ziua amorezilor depaseste adesea cotele unui fenomen urban si trece in registrul medical. Psihologii brasoveni declara ca in aceasta perioada se inmultesc tentatvele de suicid pe care le comit adolescentii care sufera deziluzii in dragoste sau sunt parasiti de iubiti.”

Sinucideri „aniversare” de Valentine’s Day – Vifor Rotar

Vouă, dragilor mei, îndrăgostiţi de ocazie (din ciclul: prieteni de duminică) vă doresc un 14 cât mai simplu!

Cupidon is dying, deal with it! (video) sau Happy VD- no comment (picture)

Dar ce mai contează? Revoltată am fost şi în anii precedenţi, dar asta nu a schimbat cu nimic einvoluţia evenimentelor.
Exact acum un an… :

Gata nu-mi mai trebuie nimic…Iubiți-vă așa/când/cum știți… Eu am sa iubesc in fiecare zi mai mult… și am să o simt și am sa o arăt in fiecare zi mai mult… și mai mult… așa cum știu eu mai bine… și mai frumos.

(~ by l’enfant on February 12, 2009)

Vă salut! Să iubiţi frumos! :)

Advertisements

About Adina

motoare, munte, cai, verde, libertate, mare, lacramioare, salbatic, zbor, fotografie, cai, natura, concret, echilibru, teatru, floare de colt, folk, foc de tabara, oameni
This entry was posted in D'ale blogăitului and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to Acelaşi 14 februarie revoltător…

 1. l'enfant says:

  La ce te referi? La ipocrizia care înconjoară simpla zi de 14 februarie? La sinucideri? La faptul că iubirea are deja o piaţă de desfacere? Dacă vezi măcar un lucru trist în postarea asta , tot e bine. E un început bun!

 2. mad says:

  poi datorita faptului ca ne cam ducem dracului ca si concept de fiinte superioare..cel putin “animalelor” … marketingul asta e ceva cool …pai uita’te un pic in jurul tau … cati se mai iubesc cu adevarat? cati mai au timp sa se iubeasca cu adevarat ? cati mai simt nevoia sa iubeasca cu adevarat ? valentine’s day’ul e ca o palma data peste ceafa celor ” preaocupati ” urmata de un ” bai tzarane ! cand i’ai luat si tu lu tovarasha ta o floare ultima oara? … ia misca’ti dosu’ pana’n piata si ia’i 3 garoafe si’un “i love you ” ! e ceva normal….societatea invol…pardon..evolueaza !

 3. bau bau:)) says:

  micuts:)) ai baut e??? stiu eu :D , bucurestiul asta transforma oamenii , uof lasa micuts eu tot iuby tau raman >:D<

 4. l'enfant says:

  Dude, get out of my blog! Oooout!!! ;))

 5. Liv says:

  Iti inteleg frustrarea, insa nu prea avem ce face. E fenomenul de globalizare coroborat cu nepasarea celor destepti si cu prostia maselor. Luam sarbatorile lor, limba lor…probabil in 20 de ani limba romana o sa fie optional la cls 1-4. Nu mai zic de obiceiurile care dispar de la an la an..
  Lasa ca ne facem noi mari si o sa ne crestem “pe romaneste” copii. Asta daca va mai exista Romania

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s