La mulți ani, în fiecare zi, nu doar pe 1 decembrie!

Așa cum spun despre orice zi ”specială”. Ziua cancerului la sân, ziua îndrăgostiților, ziua femeii, ziua copilului, ziua nu-mai-știu-care!

Este păcat, spun eu, să ai nevoie de o zi specială  care să-ți aducă aminte că iubești, să-ți aducă aminte că un om există în viața ta, iar tu îi dorești numai bine (de cele mai multe ori), o zi să-ți aducă aminte că nu trebuie să îți bați joc de natură, de mediul în care trăiești, o zi specială care să-ți dea peste cap periodic, să-ți aducă aminte că în lume sunt și oameni cu probleme, oameni pe care ai putea să-i ajuți în fiece zi și nu doar atunci când e însemnată într-un calendar. Păcat de voi! Duce puțin spre ipocrizie toată chestia asta.

Diferite opinii în paginile online-ului: mai bune, mai sarcastice, mai răutăcioase, mai mândre, mai pline de frustrări (și totodată  frustrante).. foarte puține sunt sincere, însă.

Hei, aici la noi
Pe acest pamant
Oameni buni au fost
Oameni buni mai sunt.

La mulți ani! Nu vouă și nu nouă, celor cu diverse păreri sau celor neinteresați, cu atât mai puțin celor care își bat joc și apoi decid că trăiesc într-o țară fără viitor! Nu vă mai plângeți, nu mai incriminați aiurea. Noi reprezentăm țara. La mulți ani, România!

“România este patria mea, restul sunt doar ţări.” Octavian Paler.

Advertisements

About Adina

motoare, munte, cai, verde, libertate, mare, lacramioare, salbatic, zbor, fotografie, cai, natura, concret, echilibru, teatru, floare de colt, folk, foc de tabara, oameni
This entry was posted in D'ale blogăitului and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

6 Responses to La mulți ani, în fiecare zi, nu doar pe 1 decembrie!

 1. Pingback: La mulți ani, în fiecare zi, nu doar pe 1 decembrie! - Ziarul toateBlogurile.ro

 2. mad says:

  desteapta-te? romane ? :-s

  poi dupa 364 de zile pe an in care ti-e scarba ca esti roman ( sau mai bine zis ca te-ai nascut in romania)…e nevoie si de una de relax si pauza … deci asta chiar merita sarbatorita :)

 3. injineru' says:

  no acu, dacă ar fi să te gândeşti permanent la toate cred că ai cam înnebuni sau nu ai mai avea timp de tine. Înţeleg altruismul dar nici chiar aşa:) E bine să fie momente din astea care să ne schimbe măcar pentru o perioadă până uităm iar. În rest orice zi poate fi o sărbătoare (depinde ce melodie asculţi dimineaţa:P )

 4. l'enfant says:

  NU trebuie să te gândești permanent; doar să fii capabil să-ți amintești singur -periodic- să fii om, să respecți oamenii și tot ce te înconjoară; să conștientizezi toate neajunsurile lumii fără sa fie o zi anume care să te tragă de mânecă, o zi în care cel mai probabil ai un comportamet idealist si ipocrit față de ”eveniment” [poate chiar nu am chef să-i serbez ziua mamei, și să nu mă cert cu ea, doar pentru că un cineva a stabilit ca pe 8 martie ea trebuie să fie preamărită – iar ăsta este un simplu exemplu].

  În ceea ce privește 1 decembrie, chiar nu ai potrivit-o bine; chiar nu cred că e necesar să fie o zi roșie în calendar care să-ți amintească în ce granițe a fost încadrată instituția de ți-o eliberat certificatul de naștere. Amu serios, nu zic să exagerezi, dar poți să respecți în orice zi un oarecare monument istoric, pe lângă care poate treci zilnic spre locul de muncă; nu e nevoie să aștepți să vină armata să pună coroane, când tu poți lasa o floricică, pe care ai refuzat să o calci cu doi metri înainte, pe ”altarul vitejiei lor”.

  Numa’ zic… Poate idealizez in mod de viață, dar îmi place să am încredere în oameni și în puterea lor de autoeducare.

 5. injineru' says:

  De fapt cred că îţi place să te imaginezi într-o lume utopică, unde totul merge de la sine (şi merge bine) :)

 6. l'enfant says:

  Foarte probabil. Dar e atât de bine e în lumea mea! :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s