5 mai – o altă nouă zi națională?

5 mai – ziua bărbatului?!

Adică azi sunteți simpatici, zâmbiți oricărei femei ~fără a-i maltrata vizual tot corpul~ oferiți flori și mici atenții [din proprie initiativă, fără nici un motiv concret]; asta e ziua în care ieșiți cu fiul/fiica – fratele/sora mai mic/mică la joacă sau la o prajitură?

Sfârșit de 5 mai – seara în care vă întâlniți cu prietenii la un joc de fotbal, o bere, un poker sau alte activități în funcție de caz și persoană [poate un film/o plimbare cu iubita/soția/prietena/sora]?!

Aveați nevoie de o altă zi națională? Îmi veți sări în cap: “dar de ce să existe o zi națională a femeii, iar noi să fim discriminați”. Dragii mei, de-a lungul întregii istorii veți putea vedea, la o privire mai atentă, mii și mii de exemple, diametral opuse, de discriminare, dar nu despre asta voiam să vorbesc.

Să vă fie de bine, vouă care aveți nevoie de o zi specială, o zi notată  în calendar de un brand de bere, pentru a vă simțiți bărbați!

Zicea el bine azi: << La mulți ani [celor care se simt bărbați]! >>

*Al meu 5 mai*

Advertisements

About Adina

motoare, munte, cai, verde, libertate, mare, lacramioare, salbatic, zbor, fotografie, cai, natura, concret, echilibru, teatru, floare de colt, folk, foc de tabara, oameni
This entry was posted in D'ale blogăitului and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to 5 mai – o altă nouă zi națională?

  1. somnulescu says:

    Romanii gasesc motiv de gratare si bere in orice sarbatoare. Nu conteaza ca-i paste, craciun sau ziua femeii. Bergenbier nu a facut nimic decat sa schimbe numele unei zi din an, pentru ca indiferent daca era sau nu “ziua barbatului”, undeva in lume, niste romani faceau gratare cu siguranta :)

  2. l'enfant says:

    Adevarat si ce spui tu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s