Nu există regret.

Ce mai contează că sufletul și gîndul mi-s într-un grav dezechilibru?

Mi-s amintirile cărbuni veşnic încinşi… Încerci să-i stingi cu lacrimi, dar tot ce reuşeşti să stârneşti este un fum înnecăcios. Te ustură mai tare, prea tare -lacrimezi mai mult. Alegi să îţi învingi durerea. Alegi să trăieşti cu ele- cu ei, cu cei care te lăsa, cu cei pe care-i laşi.

Alegi să te bucuri de ea atât cât ai avut-o, chiar dacă a coborât într-o altă gară… Da, ştiu eşti naiv şi încă mai speri ca în fiecare gară să o vezi alergând fără spor cu ochii mari şi îngrijoraţi, împiedicându-se de bagajele multe. Speri până la ultimul fluier al trenului că se va urca în tren şi va alege să stea iar lângă tine. În acelaşi vagon. E drept maratonul nu a fost în zadar… a pornit în călătorie cu acelaşi tren, doar că de data ăsta locul de lângă tine rămâne fie gol, fie ocupat de altcineva. O vezi prea bine din depărtare – a ales o altă banchetă. Sunt oameni noi şi poate pentru ea trecutul nu are nimic nou de spus. Poate are dreptate, nu îndrăzneşti să te superi. Da, doare. Ai fi încercat mai mult, dar Dumnezeu a creat orgoliul – iată piedica.

*Nimeni nu pleacă să vâneze vise. Nici măcar nu iese pe uşa pentru asta. Nimeni nu poate pleca dacă are pentru ce să rămână.* Aici ai greșit. Acceptă amintirea ca parte din trecut. Nu există regret.

Lumea este întradevar mică. Neîncăpătoare pentru câte trăiri sunt în noi.

Advertisements

About Adina

motoare, munte, cai, verde, libertate, mare, lacramioare, salbatic, zbor, fotografie, cai, natura, concret, echilibru, teatru, floare de colt, folk, foc de tabara, oameni
This entry was posted in My refuge, Poveste and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Nu există regret.

  1. Sau mai exista varianta de a fi depasita de situatie si atunci s ar putea sa nu fi fost cea mai inteleapta decizie de a pleca tocmai in starea asta .

  2. l'enfant says:

    Uau! Nu ma asteptam la un comentariu spam care sa imi dea de gandit. :)

    Da, mai exista si varianta asta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s