Un vis implinit frumos – Cu autostopul spre aurora boreala

Ne plac ideile de genul: “Life begins at the end of your comfort zone.” ~ Neale Donald Walsch. Ba mai mult, militam pentru ele si ne batem cu pumnul in piept ca asta vrem si noi sa facem cu viata. Dar cand vine momentul sa renuntam la ce ne e comod peste 75% din cei vizati de ce spun eu aici dau inapoi.

Pretextele vin sub diverse moace/fete. “Nu-s bani.”, “Nu-i timp de la munca.”, “Am inceput un proiect nou, nu-l pot lasa chiar acum in pom.”, “E prea din scurt.”, “A racit pisica la mustati.” si altele asemeni. Mai avem si alte tipuri de eschivari, din categoria lui “Vin! Vin!” – pana cu x (putine) zile inainte de plecare, moment in care apar diverse altele.

Nici nu au importanta pana la urma aceste motive pe care le enumar eu aici. Ce vreau sa spun e ca putini stim cu adevarat sa iesim din pijamale ca sa ne bucuram de briza taioasa a marii/oceanului. Si asa ne lasam visele sa moara, sa para de neatins.

Apoi amu, cam de cand il stiu, Bogdan vorbeste intruna de cat de mult vrea el sa vada Aurora Boreala. “Mai, da’ de ce fata capricioasa si-o gasit si asta sa se indragosteasca!” Vizibila cateva luni pe an si numai din locuri in care timpurile-s reci (probabil acolo-s oamenii mai calzi, in incercarea de a compensa capriciile “temperamentale” ale regiunilor din proximitatea zonelor polare). Aici Zeita Zorilor Aurora se ciocneste in raze cu Boreas – titanul care reprezinta vantul. Asa as interpreta eu vorbele lui  Galileo Galilei. Adevaratul proces de formare al aurorei australe este mult mai usor de priceput prin ochelarii fenomenelor optice, ea fiind in fapt o stralucire intensa data de impactului particulelor de vant solar in campul magnetic terestru.

Omuletul de are va spun s-a gandit sa-si lege visul asta de o alta trasnaie a dorintelor lui si asa o nascut Cu autostopul spre aurora boreala. Si-o gasit un coechipier si o pornit cu rucsacul in spate spre ea.

Nu are sens sa va mai povestesc eu nazdravenii de pe drum, gasiti toata povestea la ei acasa Hitchhiking to Aurora Borealis.

*via  Hitchhiking to Aurora Borealis

Luminita e acum pe drum spre Romania. Noi il asteptam cu drag acasa sa ne povesteasca si detaliile picante din relatia lui cu aceasta Aurora de care ne-a vorbit atat de mult.

Advertisements

About Adina

motoare, munte, cai, verde, libertate, mare, lacramioare, salbatic, zbor, fotografie, cai, natura, concret, echilibru, teatru, floare de colt, folk, foc de tabara, oameni
This entry was posted in D'ale blogăitului, Gânduri furate and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Un vis implinit frumos – Cu autostopul spre aurora boreala

  1. Marian Vulpe says:

    De cand a plecat, ma tot intreb: oare le-a auzit?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s