Medicamente care ucid, vaccinuri care ucid, farmacia care ucide

Medicamente care ucid, vaccinuri care ucid, farmacia care ucide.*

Dar cand vii in farmacie si ala din fata ta te intreaba de ficat, atunci cand ii ceri paracetamol – exemplu aleator – te uiti urat la el (in cel mai frumos caz) sau il faci direct prost, in fata, “da-mi, tu, paracetamol ce ma interoghezi atat?”.
Si-asa vine reactia mea de pleaca-ma-de-aici cand imi aluneca ochii pe cate un titlu bombastic. Pentru ca fiecare mananca ce-si culege.

Taman ce mi-am adus aminte de o mare doamna ce a plecat foarte suparata din farmacie spunand ca se duce dincolo, ca acolo nu o intreaba nimeni nimic (de ce sunt atat de impertinenta?). Voia supozitoare, dar nu trebuia sa stiu eu pentru ce. Ca doar nu e nici o diferenta de substante active daca forma farmaceutica este aceeasi – probabil.
Si domnul “doctor” ce a lucrat enshpe ani in medicina, dupa cum s-a prezentat, care mi-a explicat despre cuvantul “vanzatoare” dupa ce am incercat sa il consiliez. Nu. Nu era medic, dar voia antibiotic fara reteta sau vreo recomandare medicala.
Si o alta distinsa doamna care s-a gandit ca e politicos si perfect normal sa verifice pe internet tot ce-i explic eu. In timp real. Traiasca smartphone-ul, tehnologia moderna, internetul cu viteza mai mare decat in State si creierele mai putin crete.

Nu, nu stii tu (nici internetul si nici “cercetatorii britanici”) tot si mai bine/mai corect, de fiecare data. Nici nu e nevoie. Alege si insuseste-ti meseria. Si fa-o bine. Fa-o cat poti tu de bine, ca sa poti avea incredere ca cel care te ajuta isi face si el la fel de bine meseria in domeniu in care tu nu te pricepi.

Pornisem vertiginos sa va spun ca atat timp cat nu esti capabil sau macar dornic sa intelegi ca orice substanta activa poate avea reactii adverse sau reactii secundare in functie de fiecare caz/organism nu ar trebui sa te panichezi, sa blamezi si sa propovaduiesti mai departe teorii ale conspiratiilor.
Si daca tot si tot va place sa stati imbuibati de groaza, va invit de asemnea sa cititi putin despre otravuri si istoria lor sa nu mai aveti impresia ca taman ce s-a inventat furculita pentru decimarea populatiei.

No, asa.

______
*Frustrari din ciclul “sunt macelar de meserie, dar din cand in cand mai fac si operatii pe cord deschis”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s